Om mig & Byt cykelslang

Mitt namn är Niclas och kommer från Aneby en liten by i Småland. Bor sedan 1998 strax utanför Ronneby i Blekinge. Jag har valt att inte ta körkort för jag klarar mig väldigt bra med min cykel och cykelkärra. Jag älskar att cykla till och från jobbet.

Du hör lättast av dig via mail: niclas@bytcykelslang.nu

Den här sidan startade som hjälp till dig som behöver veta vad du har har för däckstorlek och slangstorlek till din cykel. Jag har samlat kunskap och information om däckstorlek och cykelslang.

Byt cykelslang

Byt cykelslang försöker samlar alla däckstorlekar och slangstorlekar till cyklar, och har funnits på nätet sedan oktober 2014. Hemsidan drivs av mig som privatperson och jag ansvarar för all text som publiceras här. För att kunna hjälpa till med att hitta rätt däckstorlek och även slangstorlek så har jag ett samarbete med Cykelkraft.se. Det innebär att jag får en ersättning när du handlar via min länk ( Pling! Min ersättning från cykelkraft påverkar inte pris på varan du köper ). Om du vill kan du på så sätt stödja mitt arbete med Bytcykelslang.nu ekonomiskt nästa gång du handlar online.

Glada hälsningar,
Niclas

PS. I slutet av 1860-talet kom dom första cyklarna med trampvevdrift. Trampor gjorde att man kunde färdas uppför branta backar, vilket tidigare inte varit möjligt med ”sparkhjulingarna”

3 comments for “Om mig & Byt cykelslang

 1. Håkan
  12 april, 2018 at 14:46

  Har svårt att hitta däck 44-559 och slang, samt kostnad .
  Med vänlig hälsning,
  Håkan

  • Niclas Karlsson
   15 april, 2018 at 18:46

   Hej Håkan.

   Däck med i storlek 44-559 är för närvarande slut hos cykelkraft. med det finns 42-559 som blir något smalare eller 47-559 om du vill ha något bredare.

   Slangen ska ha samma storlek som ditt däck. En slang är ofta väldigt flexibel och passar flera storlekar.

   P.s tänk på att välja rätt ventil. välj alltid slang med samma ventil som på den gamla.

   Ha en trevlig kväll
   /Niclas Karlsson

 2. Jeanette
  15 april, 2018 at 20:00

  Hej Niclas!
  Det var mycket smidigt att kunna maila dig, till och med under helgen. Tack för din hjälp med att välja rätt slangventil!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *