Cykeldäck Nokia kurir 24 x 2 (2-19 3/4)

På äldre mopeder, mjölkkärror, cyklar, bland annat på framhjulet på den gamla postcykeln. Sitter det ett däck som är eftertraktat och svårfunnet nämligen Nokia kurir 24 x 2 (2-19 3/4). Som jag har förstått det så var Nokia näst intill den ända tillverkaren av just detta däck som har en unik storlek. Vad jag vet så går det inte att byta ut däcket/storleken mot ett annat.

Ge inte upp hoppet än! Utan läs vidare…

Nokia har tillverkar cykeldäck sedan år 1925 men de senaste åren under namnet Suomi tyres. Idag finns det två fabrikanter som tillverkar cykeldäck i den gamla storleken 24 x 2 (2-19 3/4), Suomi tyres och Fortune Tyres. Det finns ett fåtal butiker som har kvar Suomi tyres däck i sitt sortiment, dock till ett högt pris.

Däcket omnämns ofta som Nokia kurir 24×2 eller Suomi tyres kurir 24×2. Trots att det finns ett fabrikat till. Om du är ute efter detta däck så får du kolla hos mopedbutiker eller verkstäder för veteranmopeder. De flesta cykelbutiker har nämligen inte detta däck.

Butiker som säljer kurir 24 x 2 (2-19 3/4)

Med reservation för eventuella justeringar i utbud och lagerstatus.

4 kommentarer

Efter lite ytterligare googlande, så verkar det som att diametern kan var så liten som 501 mm, så det är inte så konstigt att däcket halkar av. Men var glad för att det plötsligt finns fler tillverkare utöver Nokia! Jag bort i nordöstra Skåne och köpte på studs två däck hos Mohlins i Kristianstad, som har en filial där jag bor.

Hej, vad är det för storlek i ETRTO? Ettansmopeder säger innerdiameter 490 mm, annars ser jag inget.

Hej Oscar! Jag har själv inte mätt fälgdiametern på däcket så jag kan tyvärr inte svara på din fråga.
/Niclas

Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.