Om mig & Byt cykelslang

Mitt namn är Niclas och kommer från Aneby en liten by i Småland. Mellan åren 1998 till 2020 bodde jag strax utanför Ronneby i Blekinge. Nu för tiden bor jag i Ljungby hemma i Småland igen. Jag har valt att inte ta körkort för jag klarar mig väldigt bra med min cykel och cykelkärra. Jag älskar att cykla till och från jobbet.

Du hör lättast av dig via mail: niclas@bytcykelslang.nu

Den här sidan startade som hjälp till dig som behöver veta vad du har har för däckstorlek och slangstorlek till din cykel. Jag har samlat kunskap och information om däckstorlek och cykelslang.

Byt cykelslang

Med byt cykelslang gör jag världen lite finare, jag får fler att cykla. Med byt cykelslang försöker jag samlar alla däckstorlekar och slangstorlekar till cyklar. byt cykelslang har funnits på nätet sedan oktober 2014. Hemsidan drivs av mig som privatperson och jag ansvarar för all text som publiceras här. För att kunna hjälpa till med att hitta rätt däckstorlek och även slangstorlek så har jag samarbete med diverse butiker bland annat Atredo.se. Det innebär att jag får en ersättning när du handlar via min länk ( Pling! Min ersättning från ett samarbete påverkar inte pris på varan du köper ). Om du vill kan du på så sätt stödja mitt arbete med Bytcykelslang.nu ekonomiskt nästa gång du handlar online.

Glada hälsningar,
Niclas

PS. I slutet av 1860-talet kom dom första cyklarna med trampvevdrift. Trampor gjorde att man kunde färdas uppför branta backar, vilket tidigare inte varit möjligt med ”sparkhjulingarna”

 

7 kommentarer

Hej från Finland!

Måste bara tacka dig för en utomordentligt informativ webbsida. Här fick jag förklarat det jag behövde på ett enkelt sätt. Tyvärr kan jag inte handla via dig så att du skulle få klirr i kassan, men tackar i alla fall för ditt fina arbete. P.s. dina motiveringar till varför du driver sidan är dessutom inspirerande. Du har så rätt cykling är aldrig svårt inte heller på vintern. Nu har jag dubbdäck under tack för hjälpen.

Tack för din fina feedback. Det är alltid trevligt att kunna hjälpa till, så att fler kan börja cykla igen.
/Niclas Karlsson

Svara

Hej, på min fälg står det 27″ 12mm x 1710mm 5×8.5mm. Och på den gamla slangen står det 28/37-622/630. Jag behöver både nya däck och nya slangar, men vad i hela friden ska jag välja?

Hej Christina.

Dina däck har en fälgdiameter på 630 millimeter, bredden kan jag inte få fram (du kan mäta däckets bredd med ett måttband). Bredden får variera och är inte lika vickig som fälgdiametern. Låt mig säga att ditt däck är 32 mm i bredd då ska du ha däck i storlek 32-630 millimeter.

Cykelslangen ska ha samma storlek som dina däck, glöm inte kolla så du får rätt ventil.

Ha en somrig dag
/Niclas Karlsson

Svara

Hej Niclas!
Det var mycket smidigt att kunna maila dig, till och med under helgen. Tack för din hjälp med att välja rätt slangventil!

Hej Håkan.

Däck med i storlek 44-559 är för närvarande slut hos cykelkraft. med det finns 42-559 som blir något smalare eller 47-559 om du vill ha något bredare.

Slangen ska ha samma storlek som ditt däck. En slang är ofta väldigt flexibel och passar flera storlekar.

P.s tänk på att välja rätt ventil. välj alltid slang med samma ventil som på den gamla.

Ha en trevlig kväll
/Niclas Karlsson

Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.