Rätt lufttryck – gratis punkteringsskydd till din cykel

Hoppas allt är bra med dig. Jag mår bara bra.
Får du ofta punktering och cykeln blir ståendes? Det finns tre varianter av punkteringsskydd att köpa men jag skulle vilja påstå att det finns fyra varianter.

  1. Det finns cykeldäck med punkteringsskydd. Dessa däck väger lite mer och blir något tyngre att trampa runt. Punkteringsskyddet är ett tjockare lager av gummi under slitytan på däcket, som skyddar mot vassa föremål att tränga igenom däcket.
  2. Precis som fälgbandet så finns det punkteringsskyddsremsa som appliceras på däckets insida. Denna remsa skyddar så vassa föremål inte ska punktera slangen.
  3. Punkteringsvätska är relativt nytt och det är en vätska som du fyller slangen med. Vätskan täpper till hål och lagar slangen från insidan. Däcket blir något tyngre.
  4. Det fjärde alternativet som skyddar mot punktering som dessutom är gratis, är att du har rätt lufttryck i dina däck. Har du rätt lufttryck så får du mindre däckslitage, roligare och lättrampande cykel och dessutom mindre risk för punktering.

Rätt lufttryck räddar din cykel mot punktering

Vilket lufttryck som passar din cykel står vanligtvis på sidan av däcket. Om du inte vet vilket lufttryck du ska ha så rekommenderas följande tryck för de olika cykeltyperna:

  • Barn/Junior 2,0 bar
  • Herr/Dam 2,5-3,0 bar
  • MTB/Dirt 2,0-3,0 bar
  • Sport 3,0-4,0 bar
  • Racer 6,0-8,0 bar 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.